Stiltedag

Zondag 27 augustus 2018 in het Health en Happiness centrum, in Roggel, Limburg.

Hoe heerlijk verfrissend kan het zijn om tijdens de glans en schittering van de zomer weer even tot rust en bezinning komen. Om alles even achter je te laten en de essentie van je bestaan weer even te voelen. Bezoek de stiltedag in het mooie kleinschalige centrum In Roggel (Limburg) 

Naast verfijnde en gevarieerde verstillingsoefeningen van Jon Kabat-Zinn en de zenmeester Thich Nhat Hanh vanuit de mindfulness, maken we gebruik van geleide-en niet geleide meditaties, persoonlijke meditaties met de mala, meditatieve yoga en andere verstilde ontspanningsoefeningen, een stiltewandeling in de mooie natuur en de helende werking van twee korte video's van de zenmeester Thich Nhat Hanh. De dag wordt afgesloten met een meditatief concert met gebruik van de tanpura, de dilruba (Indiase viool), klankschalen en
meditatieve zang. Ervaring met meditatie of yoga is fijn, maar niet noodzakelijk.

De dag begint om 9.00 u. en eindigt rond de klok van vijf. Kosten: € 65 p.p. Koppels ontvangen een korting van € 2,50 p.p. In de prijs zijn inbegrepen: vlaai of taart tijdens de theepauzes, en een lekkere vegetarische lunch.

Degenen die de dag graag vanuit rust en stilte willen beginnen kunnen gebruik maken van de mogelijkheid de avond tevoren al naar het centrum te komen en daar in een eenvoudige kamer te overnachten. In de ochtend wordt je dan een ontbijt naar keuze aangeboden,
waarna je relaxt aan de dag kunt beginnen. De kosten inclusief overnachting en ontbijt bedragen € 82,50 p.p. Kies je er voor om in de ochtend vanuit huis te komen, dan vragen we je om uiterlijk om 9.45 u. aanwezig zijn, zodat ieder in stilte zijn/haar plek in de zaal kan zoeken en je de tijd kunt nemen om je ochtendactiviteiten al wat achter je te laten.
Meebrengen: slofjes of sokjes en een fleece dekje of anderszins.

Aanmelden kan t/m 24 augustus uiterlijk.

Begeleiding van de dag:
Joan Slagers, mindfulness-trainster en geschoold in de Tibetaanse meditatietechnieken, met medewerking van anderen.